4 Conclusie

Soetaert zat - met zijn notities voor zich - op het terras van een gezellig cafeetje in het dorpscentrum. Hij wist nog altijd de doodsoorzaak van Ava niet, maar zou toch al proberen een conclusie trekken uit zijn ondervragingen.

Ten eerste:
Ina en Julien zitten financieel in de problemen, hij had documenten gekregen die aantoonden dat ze zoveel schulden hadden dat ze die zonder iemands hulp nooit konden aflossen. Het water kwam hen tot de lippen.

Ze konden Ava vermoord hebben en lang genoeg gewacht hebben om de hulpdiensten te bellen tot ze zeker wisten dat ze niet meer te redden was. Waarschijnlijk, maar dat was koffiedik kijken, zouden ze erven want Ina was het enige familielid. Ava zat er goed bij, de erfenis zou een einde maken aan hun geldelijke problemen.

Ten tweede:

De buurman is een verwoede tuinier met een opvliegend karakter. De politie heeft vroeger al eens moeten ingrijpen, toen had hij de achterdeur van Ava's huis geforceerd en was binnengedrongen. Gelukkig is er toen niets ernstigs gebeurd omdat Ava zich had verschanst in de kelder. Met haar mobiele telefoon kon ze tijdig de politie waarschuwen. De kater van Ava is een doorn in zijn oog, het beest bezoedelt constant zijn mooie moestuin. Die ruzie sleept al heel lang aan en misschien zijn bij hem de stoppen doorgeslagen en heeft hij Ava in een woedeaanval vermoord. Zijn 'kakske' duurde meer dan een kwartier, hij kan evengoed het huis zijn binnengeslopen en Ava hebben vermoord.

Ten derde:

Nicolas was kwaad op het 'gierige kreng', zoals hij haar noemde. Soetaert zag de verbale woede uitbarsting tegen zijn moeder, die jongen heeft een kort lontje. Misschien heeft hij haar in een opwelling vermoord, dat gebeurde vaker. Hij zou meer inlichtingen over de jongen moeten inwinnen, maar dat zou hij pas doen als de uitslag van het onderzoek naar het overlijden van Ava geweten was.

Beste lezer, we zijn op het punt aangekomen waar de waarheid aan het licht moet komen. Wie heeft de moord gepleegd... is het wel een moord?

- Als je denkt dat het een moord is, wie heeft de moord dan gepleegd en hoe?

- Als je denkt dat er van moord geen sprake is, hoe is de vrouw dan aan haar einde gekomen?

Als je de rebus hieronder oplost weet je het antwoord, zo niet mail dan om het antwoord naar webmail@guido-strobbe.be